Okuryazarlık Seferberliği;

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN’ın  himayesinde Türkiye genelinde Okuryazarlık Seferberliği başlatılması planlanmaktadır.Okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Eğitimi Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda okuryazar olmayan tüm vatandaşlarımız 28 Şubat 2018 Çarşamba gününe kadar İlçemiz Halk Eğitim Merkezine ve tüm okul müdürlüklerimize başvurularını yapabileceklerdir. Okuma-yazma eğitimi kurslarımız 05 Mart 2018 tarihinde başlatılacaktır. Kursa katılmakta ve devam etmekte zorluk çekeceklere önündeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yapılacaktır. Okur-yazar olmayan yakınlarınıza ve tanıdıklarınıza konu ile ilgili bilgiler verilerek başvurmaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizi temenni ederiz.

Başvurularda kimlik fotokopisi ve iletişim bilgilerinin verilmesi yeterli olacaktır.