Mrt

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  hazırlanan ortağı olduğumuz Erasmus + Programı Bireylerin Öğrenme Hareketliliği  2023-1-TR01-KA121-VET-000162849 numaralı "Mesleki Eğitim Akreditasyon" projesi kapsamında öğrencilerimiz Çocuk Gelişimi Alan şefi rehberliğinde  Budapeşte de 25.02.2024  16.03.2024 tarihleri arasında staj eğitimlerini başarıyla  tamamladı. Projeye katılan öğrencilerimize belgeleri verildi.

Şbt

Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlığımızca her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik “Şubat Ayı Aile Bülteni” hazırlanmıştır.

/meb_iys_dosyalar/05/04/823989/dosyalar/2024_02/27102955_subatailebulteni.pdf

Şbt

Çedes projesi kapsamında tek başına yaşayan Münevver teyzemizi ziyâret ettik

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz ana sınıfı öğrencilerine resimli bilgi kartından el sanatlarımız resimleri gösterildi. Getirilen dantel, bakırcılık, seramik iğne oyası, halıcılık, nakış vb. objeler gösterildi. Kasnakta nakış örneği yaptırıldı.Türk içeceklerinden Osmanlı şerbeti resmi gösterildi. Şerbet hazırlanarak içildi.resimli bilgi kartından bölgelere göre halk oyunları  gösterildi. Folklorik bebeklerin maketi gösterildi. Bilgisayardan halk oyunları izletildi. Zeybek oyunu öğretildi.Seçilen ninniler dinletildi.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz anasınıfı öğrencilerimize bilgisayardan ve resimli bilgi kartından mimarilerimiz tarihi kültürel yerlerimizin resimleri ve objeleri gösterildi.

Şbt

Okulumuz uygulama anasınıfı öğrencilerine Türk büyüklerinin  resimleri gösterildi. Hazırlanan resimli bilgi kartlarından Türk büyükleri gösterilerek ismi söylendi. Bilgisayardan “Mevlana, Yunus Emre, Aşık Veysel  ve Karacaoğlan” tanıtılarak   türkü, şiir vb.sözleri dinletildi.  Yaş gruplarına uygun  olarak Barış Manço tanıtılarak sanat etkinliğinde eşşek maskesi yaptırıldı. Müzik etkinliğinde Barış Manço nun “Arkadaşım Eşşek” şarkısında dans ettirildi.

Şbt

Türk mutfağına özgü yiyeceklerin  resimli bilgi kartları gösterilerek yemeklerimizin ismi söylendi. Çocuklardan yiyecek  adları tekrar ettirildi. Sınıfımıza veli çağrılarak çocuklar ile birlikte yaprak sarması yapıldı. Türk adetlerinde gelen misafire içecek olarak çay kahve ikram edildiği anlatıldı. Gün içerisinde hazırlanan  türkü arşivinden türkü dinletildi. Türküleri çalarken kullanılan müzik aletlerinin resimleri gösterildi.

Şbt

Okulumuz uygulama ana sınıfı yöresel kıyafetlerimizin resimleri gösterildi. Kıyafetlerin dikimini öğrenmeleri açısından okulumuz moda tasarım atölyesine götürüldü. Moda tasarım öğretmeni tarafından kıyafetlerin oluşum süreci anlatılarak makineler tanıtıldı.

Şbt

Öğrencilere “Komşu Komşu”  ve Karga tekerlemeleri söylendi. Öğrencilere tekrar ettirildi. Tekerlemelerin içindeki bilinmeyen kelimelerin anlamları açıklandı.

Şbt

Amasya Milli Eğitim Arge hazırlamış olduğu Erasmus + Programı Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenci Ve Personel Hareketliliği kapsamında 2023 yılı teklif çağrıları döneminde kabul edilmiş olan 2023-1-TR01-KA121-VET-000162849 numaralı "Mesleki Eğitim Akreditasyon" projesi hareketlilik faaliyetleri kapsamında öğrencilerimiz Çocuk Gelişimi Alan şefi rehberliğinde  Budapeşte ye 25.02.2024  16.03.2024 tarihleri arasında staj eğitimi almak için gitmeye hazırlar. İyi yolculuklar ve başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuz öğrencilerine alan şeflerimiz tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilerek sertifikaları teslim edilmiştir.

Şbt

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından hazırlananan Çocuk Abiye giyim ürünleri okulumuz panosunda sergilenmiştir.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

06.01.2024 tarihinde eTwinning “Radyoda Çocuk Var Projesi”  kapsamında radyo pati.net

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında “Türkçem Benim Ses Kaynağım” adlı programına veliler yönlendirilerek öğrencilerimizin canlı yayına katılımı sağlandı.

Ock

11.01.2024 tarihinde Hediye Mine KÜÇÜK ile uygulama anasınıfında saat 10.00 da yüz yüze  uzman buluşması etkileşimli kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

12.01.2024 tarihinde Onur EROL  ile uygulama anasınıfında saat 10.30 da çevrimiçi  uzman buluşması gerçekleştirildi.

13.01.2024 tarihinde Fulya ŞENTÜRK ile velilerin desteği ile evden çevrim içi bağlantıya katılarak saat 16.00 da uzman buluşması etkileşimli kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

12.01.2024 tarihinde Sema YAYLI  ile uygulama anasınıfında saat 11.00 da çevrimiçi uzman buluşması gerçekleştirildi.

İletişime geçtiğimiz uzmanlarımızın görüşleri doğrultusunda erken çocukluk dönemi çocuk kitap ilişkisi konulu broşür hazırlanarak velilere dağıtıldı.

16.01.2024 tarihinde uygulama anaokulunda Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Ocak  ayında yapılan çalışmalar ile ilgili  pano hazırlanarak okul öğretmen ve öğrencilerine bilgilendirmeler yapıldı.